ΠΑΚΕΕΠ ΚΡΗΤΗΣ

  Πανεπιστημιακο Κεντρο Εκπαιδευσης Επιμορφωτων - ΚΡΗΤΗΣ


Για το ΠΑΚΕ

Το Πανεπιστημιακό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιμορφωτών (ΠΑΚΕ) Κρήτης έχει αναλάβει την εκπαίδευση των επιμορφωτών Β’ Επιπέδου (πρώτη περίοδος Μαΐου – Δεκεμβρίου 2011, αρ. διακ. 1034/14.12.2011) στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην διδακτική πράξη» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013) για την Περιφέρεια Κρήτης.

Φορέας υλοποίησης για το ΠΑΚΕ Κρήτης είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ιδιαίτερα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω πράξης το παρόν ΠΑΚΕ έχει αναλάβει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κλάδους ΠΕ60/70 και ΠΕ19/20.

Η εκπαίδευση των επιμορφωτών βασίζεται σε ενιαίο Περιεχόμενο Σπουδών ανά κλάδο. Το περιεχόμενο σπουδών για την εκπαίδευση των επιμορφωτών περιλαμβάνει 350 διδακτικές ώρες για καθέναν από τους κλάδους εκπαιδευόμενων επιμορφωτών (εν γένει 160 ώρες ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, κοινό για όλους τους Κλάδους και 190 ώρες ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, για καθένα κλάδο ξεχωριστά).

Το ωρολόγιο πρόγραμμα προβλέπει εν γένει 12 – 24 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, εκτός σχολικού ωραρίου και ειδικότερα:

 • μέχρι 18 ώρες εβδομαδιαίως (απογευματινές ώρες τις καθημερινές και - εφόσον κριθεί σκόπιμο - πρωινά Σαββάτου) για τις εβδομάδες που οι εκπαιδευόμενοι ασκούν διδακτικά καθήκοντα στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν ή
 • μέχρι 24 ώρες εβδομαδιαίως (καθημερινές και - εφόσον κριθεί σκόπιμο - Σάββατο) για τις εβδομάδες που οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν μαθήματα στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν (πχ κατά το μήνα Ιούνιο, Ιούλιο και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου),
 • με μέγιστο, στην περίπτωση Σαββάτου, 6 διδακτικές ώρες ανά ημέρα.
 • Το ωρολόγιο πρόγραμμα του ΠΑΚΕ Κρήτης είναι διαθέσιμο <εδώ>

  Συντονιστής των προγραμμάτων εκπαίδευσης είναι ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, michail at edc.uoc.gr

  Επιστημονικοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι:
  ΠΕ60/70: Ιωάννης Σπαντιδάκης, ispantid at edc.uoc.gr
  ΠΕ19/20: Παναγιώτης Μιχαηλίδης, michail at edc.uoc.gr.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσετε με το ΠΑΚΕ

  ΠΑΚΕ ΚΡΗΤΗΣ
  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
  Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου
  Τ.Κ. 74100
  Ρέθυμνο
  Τηλ: 28310776
  10 fax: 2831077596
  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

logos-portal pake900x160
Βρισκεστε εδω: Το πλαισιο για το ΠΑΚΕ Κρήτης